از نیمه هفته گذشته قیمت ها روند نزولی به خود گرفت؛ به طوری که طبق محاسبات قیمت ها در بازار خودرو به طور میانگین ۱۰ میلیون تومان کاهش را تجربه کردند. در این زمینه برخی دست اندرکاران بازار خودرو معتقدند اگر تنش سیاسی جدیدی شکل نگیرد، روند نزولی قیمت ها در این هفته نیز ادامه دار خواهد بود.
\nآرامش بازار اما با انتظارات شهروندان از تحقق وعده های مسعود پزشکیان مبنی بر گشایش های اقتصادی ناشی می شود. بدین ترتیب پس از پایان انتخابات و پیروزی پزشکیان، بازار خودرو پس از مدت ها روی خوش خود را به مشتریان نشان داد. این درشرایطی است که این آرامش چندان ثبات نداشت و با اتفاقی که در روزهای اخیر رخ داد، بازار خودرو بار دیگر برای مدتی ملتهب شد.
\nاز سوی دیگر نرخ ارز طی چند روز گذشته به آرامش رسیده که به نظر می رسد بازار خودرو نیز متاثر از نرخ ارز، روند کاهشی را در قیمت ها داشته است. بر این اساس اگرچه بازار خودرو طی یک هفته گذشته یک درصد افت قیمت را تجربه کرده، با این حال وضعیت تولید در شرکت های خودروساز چندان مناسب نیست.
\nآمار ۴ ماهه تولید بیانگر افت ۱۱ درصدی تیراژ است و خودروسازان به دلیل فریز قیمتی، قدرت مانور چندانی برای تولید خودرو ندارند. گزارش خودروسازان به بورس از رشد معوقات و خودرو ناقص در شرکت های خودروساز خبر می دهد.
\nدر گزارشی که به تازگی منتشر شده، برآورد شده است خودروسازان روزانه هزار میلیارد تومان ضرر می کنند که این مساله ناشی از عدم اصلاح قیمت ها طی ۱۰ ماهه گذشته است. بنابراین درحالی که با فروکش هیجانات سیاسی، شاهد آرامش و افت قیمت خودرو در بازار هستیم، پیش بینی می شود همراه با افت بیشتر تیراژ در شرکت های خودروساز، این بار بازار از مرحله تولید با افزایش قیمت همراه شود. طی ۵ سال گذشته هیجانات مربوط به رخدادهای سیاسی یا مصوبات خودرویی، به نوعی قطب نمای بازار خودرو بوده است.
\nاگر از اتفاقات تنش زای سیاسی بگذریم، برخی مصوبات و تصمیمات سیاستگزار نیز در این زمینه موثر است. به عنوان مثال ابلاغ آیین نامه واردات خودروهای کارکرده که نمی توان تاثیر آن بر بازار را انکار کرد، به افت قیمت ها در بازار منجر شد. دولت سیزدهم در روزهای آخر فعالیت خود، آیین نامه واردات کارکرده ها را ابلاغ و اعلام کرد ورود این خودروها برای همه ایرانیان آزاد است.
\nبا توجه به تصور عمومی مبنی بر این که با آمدن خودروهای کارکرده خارجی قیمت ها در بازار می شکند، صرف اعلام خبر آزادسازی واردات این خودروها بازار با کاهش قیمت ها روبه رو بود. این درحالی است که تردیدهای زیادی بابت واردات خودروهای کارکرده وجود دارد و حتی برخی فعالان عرصه واردات معتقدند واردات دست دوم ها اجرایی نخواهد شد.
\nآن ها البته تاکید می کنند درصورت تخصیص ارز و رفع چالش هایی مانند خدمات پس از فروش، می توان خودروهای کارکرده وارد و به تنظیم بازار کمک کرد. در هر صورت می توان امیدوار بود در این هفته در صورت عدم شکل گیری تنش های سیاسی، قیمت ها در بازار خودرو به روند کاهشی خود ادامه دهند.
\nکاهش قیمت ۵۰ میلیونی سوزوکی سیاز (۲۰۲۳)
\nخودروهای داخلی در آخرین روز هفته گذشته افت بهای یک تا ۷ میلیون تومانی را تجربه کردند. جایی که پژو ۲۰۷ پانوراما (۸۵ گانه) (۱۴۰۳) با ۷ میلیون تومان کاهش ۷۷۴ میلیون تومان، تارا اتومات V۴ ال ایکس (۱۴۰۳) با ۵ میلیون تومان کاهش ۹۵۷ میلیون تومان، سورن پلاس با مانیتور بدون رینگ (۱۴۰۳) با ۵ میلیون تومان کاهش ۷۰۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ پانوراما (۱۴۰۲) با ۴ میلیون تومان کاهش ۶۴۲ میلیون تومان، شاهین (بدون سانروف) (۱۴۰۳) با ۳ میلیون تومان کاهش ۶۷۸ میلیون تومان و کوییک پلاس اتومات (۱۴۰۳) با ۲ میلیون تومان کاهش ۵۱۸ میلیون تومان قیمت گذاری شدند.
\nهمچنین درمیان خودروهای چینی شاهد افت بهای ۲ تا ۴۰ میلیون تومانی بودیم. جایی که قیمت فیدلیتی پرایم ۵ نفره (رینگ ۱۰ پره) (۱۴۰۳) با ۴۰ میلیون تومان کاهش به یک میلیارد و ۸۷۵ میلیون تومان، فونیکس FX پریمیوم (۱۴۰۳) با ۳۵ میلیون تومان کاهش به ۲ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان، دیگنیتی پرستیژ (۱۴۰۲) با ۲۰ میلیون تومان کاهش به ۲ میلیارد و ۲۰۵ میلیون تومان، لاماری ایما (۱۴۰۳) با ۱۵ میلیون تومان کاهش به ۲ میلیارد و ۱۱۵ میلیون تومان و کی ام سی J۷ (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون تومان کاهش به یک میلیارد و ۶۲۵ میلیون تومان رسید.
\nهمچنین در گروه خودروهای خارجی پریمیوم شاهد افت بهای ۵۰ میلیون تومانی بودیم. جایی که ارزش هیوندای کونا (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون تومان کاهش به ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، کیا K۵ (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون تومان کاهش به ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، سوزوکی سیاز (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون تومان کاهش به یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان و هیوندای الانترا (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون تومان کاهش به ۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان رسید.
\nاز طرفی در میان خودروهای خارجی لوکس شاهد افت بهای ۲۰۰ میلیون تومانی بودیم. جایی که مرسدس بنز E۲۰۰ با ۲۰۰ میلیون تومان کاهش ۱۶ میلیاردتومان ارزش گذاری شد.
\n