فعالان بازار خودرو در این خصوص معتقدند حذف شرط انتقال فناوری از واردات خودرو عاملی موثر بر تسریع فرآیند واردات خودرو و کمک به رفع ناترازی عرضه و تقاضا در بازار خودرو خواهد بود. در ادامه سیدجواد حسینی کیا، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس به بیان نظرات خود می پردازد.
\nنظر شما درخصوص تصمیم جدید دولت مبنی بر حذف شرط انتقال فناوری از مصوبه واردات خودرو چیست؟
\nحذف شرط انتقال فناوری از واردات خودرو با هدف تسهیل فرآیند واردات خودرو در دستور کار دولت قرار گرفته است و این امر می تواند ورود خودروهای خارجی به کشور را تسریع و به رفع ناترازی عرضه و تقاضا و کاهش قیمت خودرو در بازار کمک کند.
\nمهم ترین دغدغه کارشناسان دولتی حرکت به سمت مونتاژکاری خودروسازان است، با حذف شرط انتقال فناوری از واردات خودرو مسیر انتقال تکنولوژی به صنعت خودرو چگونه امکان پذیر خواهد بود؟
\nدر بازه زمانی 3 تا 5 سال می توان فرصتی را در اختیار خودروسازان قرار داد تا از طریق مشارکت با کشورهای صاحب دانش فنی خودرویی نسبت به انتقال فناوری به صنعت خودروو و همچنین به روزرسانی محصولات خود اقدام کنند. بدین ترتیب دیگر نیازی به انتقال تکنولوژی از طریق واردات نخواهد بود.
\nدخالت های دولت در صنعت خودرو اعم از تولید تا قیمت گذاری محصولات یکی از بزرگ ترین مصائب این حوزه به شمار می رود به نظر شما آیا دخالت های دولت در امر واردات مانعی برای ورود خودرو های خارجی به کشور نیست؟
\nدولت چهاردهم باید استراتژی متفاوتی را به نسبت دیگر دولت ها اتخاذ کند و با خصوصی سازی و حذف سیستم های دخالتی بر این حوزه حداکثر نظارت را داشته باشد. سیاستگزاری وظیفه دولت و حاکمیت است بنابراین دولت موظف به سیاستگزاری، نظارت و نقش آفرینی در عرصه واردات است و نباید آن را مداخله در واردات تلقی کرد.
\n