در راستای رونق تولید و اشتغال باید توجه ویژه ای به بازار لوازم خانگی و خودرو داشته باشیم. به رغم اینکه محدودیت و مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان این حوزه وجود دارد اما شاهد پیشرفت های خوبی در تولیدات این حوزه ها بوده ایم.
\nبه واقع ارتقای کیفیت و رقابتی سازی قیمت، از جمله نکات مهمی هستند که همواره باید در بازار این محصولات به آن توجه داشته باشیم چراکه این دو شاخصه برای مصرف کننده حائز اهمیت است. قطعا حمایت از این صنایع موجب ارتقای کیفیت بیشتر محصولات و رقابتی شدن قیمت خواهد شد.
\nدر این شرایط درست است که حمایت از تولیدات داخل را مدنظر قرار می دهیم اما این امر باعث می شود تولیدکنندگان داخلی دیگر به فکر ارتقای کیفیت و رقابتی سازی قیمت نباشند که این موضوع آسیب زاست پس باید این مساله را با سیستم های تعرفه ای به نحوی کنترل کنیم که شرایط برای تولید کنندگان و همچنین مصرف کنندگان عادلانه باشد.
\nهمچنین نباید در این بازار رویکردهای به اصطلاح «صفر و صدی» را دنبال کنیم و با سیاست های خود درپی این باشیم که یا واردات کالایی ممنوع شود یا اینکه واردات را به نحوی آزاد بگذاریم که آسیب دیگری به تولید کننده وارد کند. اگر سیستم های تعرفه ای به درستی برنامه ریزی و کنترل شوند این مساله بهترین راهکار برای پیگیری حقوق تولیدکننده و مصرف کننده خواهد بود.
\nالبته باید گفت تورم به کلیه حوزه های کالا و خدمات اصابت کرده است. بنابراین اینکه تولیدکنندگان توانستند تا حدودی نیازهای جامعه را برطرف کنند، جای تقدیر دارد چراکه آنها هم مشکلات و چالش های زیادی را پیش روی خود دارند.
\nازسوی دیگر همچنان جامعه و مصرف کنندگان انتظار افزایش کیفیت لوازم خانگی و رقابتی سازی قیمت این کالاها را دارند، از این رو تولیدکنندگان این بخش باید همه توان خود را برای تحقق این اهداف به کار گیرند.
\nدستگاه های متولی باید حمایت های منطقی و اصولی از تولید و به ویژه بازار لوازم خانگی داشته باشند. یکی از این موارد می تواند کنترل مناسب تعرفه ها باشد چراکه این مساله اهرم خوبی برای رسیدن به اهداف محسوب می شود.
\nمهم ترین اصل در این بخش حمایت از تولید داخل است بنابراین حمایت از تولید داخل باید به عنوان یک محور، مدنظر وزارت صمت در دولت چهاردهم باشد. چون صنعتی که احساس رقابت نداشته باشد، پیشرفت چندانی نخواهد داشت.
\n