پس از مرگ سیلویا نسل S۱۵ در سال ۲۰۰۲، حالا ممکن است این محصول بازگردد که البته فقط شایعات داغ معمول مجلات ژاپنی نیست، بلکه یک بیانیه واقعی از یک مقام شرکت است.
\nمعاون استراتژی محصول جهانی نیسان، در صحبت با تاپ گیر اذعان داشت احتمال دارد درنهایت سیلویای جدیدی داشته باشیم.
\nایوان اسپینوزا گفت: «این محصول قدرت خوبی با قیمت مناسب ارائه می کند که مشتریان آن را جذاب می دانند.»
\nالبته او وارد جزئیات نشد اما می توانیم حدس بزنیم قیمت آن از Z ۴۳هزاردلاری بالاتر باشد و البته کمتر از جی تی-آری باشد که حداقل ۱۲۱هزار دلار قیمت داشت. به طور مشابه، قدرتی بیشتر از ۴۰۰ اسب بخاری دارد که درحال حاضر توسط موتور ۳.۰ لیتری V-۶ تویین توربو در Z ارائه می شود، اما کمتر از ۵۶۵ اسب بخار موتور ۳.۸ لیتری V-۶ تویین توربویی باشد که برای جی تی-آر درنظر داشتند.
\nمشکل سگمنت های اسپرت
\nمشکلی که خودروهای اسپرت با آن روبه رو هستند این است که به یک سری مشتریان خاص تعلق دارند و ایجاد یک گزینه تجاری قابل دوام با پایگاه مشتری محدود را دشوار می کند.
\nاسپینوزا گفت تنها راهی که می تواند به تولید سیلویا جدید کمک کند، این است به یک محصول جهانی تبدیل شود که حجم بیشتری برای پوشش سرمایه گذاری ساخته شده است.
\nاسپینوزا به همکاری احتمالی با خودروساز دیگری برای تقسیم هزینه ها اشاره نکرده، منظورمان چیزی شبیه اتفاقی است که بین تویوتا و ب ام و برای سوپرا/Z۴ رخ داد. دوقلوهای GR۸۶/BRZ نیز یک تلاش مشترک بین تویوتا و سوبارو هستند. البته درنظر داشته باشید حتی اگر سیلویا بازگردد، چندان مطمئن نیستیم که موتور درون سوز داشته باشد.
\nاوایل سال جاری نیسان فاش کرد که دیگر برای توسعه پیشرانه های درون سوز هزینه خرج نمی کند. رقبای داخلی تویوتا، مزدا و سوبارو با ابراز تعهد بلندمدت خود به موتورهای درون سوز که با سوخت های کربن خنثی نیز کار خواهند کرد، روند متفاوتی را پیش خواهد گرفت.
\nبازگشت برقی کلاسیک های دوست داشتنی
\nواقعیت این است نیسان در به روزرسانی خودروهای اسپرت خود تاخیر داشته، زیرا می داند بازگرداندن سرمایه اش دشوار است. ۳۷۰Z به مدت ۱۳سال قبل از ورود Z به فروش رفت و گودزیلای قدرتمند ۱۷سال ماندگار شد. قابل درک است چرا این شرکت برای اضافه کردن نام سوم به خط تولید خودروهای اسپرت مردد است.
\nاسپینوزا احیای سیلویا را درحال حاضر «ایده ای دور از ذهن» می نامد اما او تلاش خواهد کرد آن را محقق کند. نیسان فروش نسبتا متعادلی در سراسر جهان دارد.
\nاین شرکت در آمریکای شمالی، آسیای جنوب شرقی، خاورمیانه، چین و ژاپن حضور پررنگی دارد. به این ترتیب عرضه کراس اوور جدید مثل همیشه گزینه مطمئن تری خواهد بود که اغلب به ضرر خودروهای هیجان انگیز است که علاقه مندان را هدف قرار می دهد.
\nبیایید امیدوار باشیم نیسان نشان سیلویا را پشت کراس اوور نچسباند و آن را موفقیت خطاب نکند. اتفاقی که درسال های اخیر کم رخ نداد و قبلا در فورد موستانگ Mach-E، فورد پوما، میتسوبیشی اکلیپس و فورد کاپری نیز شاهد چین روندی بودیم.
\nتمرکز بر سرمایه های پول ساز
\nبه طور غیرمستقیم، نیسان قبلا به نوعی کراس اووری با نشان Z ساخته است. منظورمان Fairlady X به عنوان ترکیب Murano/Z بود که توسط دانشجویان نیسان گاکوئن (کالج فنی خودرو نیسان) ساخته شد. البته دیدن این خودرو آسان نیست و خوشبختانه هرگز وارد خط تولید نشد.
\nهمچنین باید به نیسان اسکای لاین کراس اوور اشاره کنیم، اینفینیتی EX که در سال ۲۰۰۹ در ژاپن عرضه شد. باوجود اینکه تولید مجدد سیلویا عالی به نظر می رسد، شاید منطقی تر باشد که خودرواسپرت ارزان تری تحت عنوان Z عرضه شود. با قیمت پایین تر، شانس بیشتری برای جذب خریداران جوان تری خواهد داشت که توانایی پرداخت بیش از ۴۰هزار دلار را ندارند.
\nباتوجه به اینکه تولید محصولی با نام و نشان جدید از برندهای ژاپنی استراتژی موفقی به نظر نمی رسد؛ برای نیسان، تویوتا، سوبارو، مزدا، میتسوبیشی و هوندا عالی است که با هم همکاری کنند و خودرو مهندسی شده را تولید کنند. البته این فقط آرزوی ماست.
\nاین همکاری موفقیت آمیز بوده است، بنابراین سابقه ای وجود دارد سعی کنیم ریاضیات را کنار بگذاریم تا به خودرو اسپرت و مقرون به صرفه چراغ سبز نشان دهیم. در حالت ایده آل، با پیشرانه درون سوز نیسان نشان داده که کماکان موفق است، به دلیل افزایش فروش نیسان Z و همچنین حذف جی تی-آر که در سال جاری میلادی رخ داد.
\n