محصول جدید بی‌وای‌دی با هدف شکست رقبا معرفی شده است

نمونه بارز آن‌ها را می‌توان در سی‌گل از بی‌وای‌دی دید که با قیمت کمتر از ۱۰ هزار دلار به‌طور قطع سبب نگرانی آمریکایی‌ها خواهد شد. خودرو مورد بحث که با نام مستعار مینی لامبورگینی هم شناخته می‌شود، در آمریکا عرضه نخواهد شد؛ اما خودروسازان آمریکایی نیز به آن توجه دارند. سی‌گل آنر ادیشن از باتری‌های تیغه‌ای خود بی‌وای‌دی استفاده می‌کند و امکان سفارش آن با باتری‌های ۳۰ و ۳۸.۸ کیلووات-ساعتی وجود دارد.

باتری اول سبب ارائه شعاع حرکتی ۳۰۵ کیلومتری خواهد شد؛ درحالی ‌که مدل‌های مجهز به‌باتری بزرگ‌تر با یک ‌بار شارژ مسافت ۴۰۵ کیلومتری را طی می‌کنند. همچنین برای رساندن شارژ باتری از ۳۰ به ۸۰ درصد حدود نیم ساعت زمان لازم است.

تاثیرگذاری به‌واسطه دنباله‌روی از ترند روز

کابین بی‌وای‌دی سی‌گل آنر ادیشن خیلی ارزان‌قیمت به‌نظر نمی‌رسد و یک نمایشگر ۱۰.۱ اینچی چرخان جزو شاخص‌ترین تجهیزات آن است.

با وجود شبکه هوشمند دی لینک مشتریان می‌توانند با خودرو برهم‌کنش داشته و به‌بازی‌های ویدئویی بپردازند. بر اساس گزارش رسانه‌های چینی، سی‌گل با نام مستعار مینی لامبورگینی شناخته می‌شود؛ چراکه مدیر طراحی آن ولفگانگ ایگر است که قبلا در لامبورگینی حضور داشته است.

سوددهی بالا در عین قیمت پایین

اما شاید موضوع مهم‌تر دراین‌باره به‌سوددهی سی‌گل مربوط باشد که نگرانی زیادی را برای رقبا در پی دارد. تری ویچوفسکی، مدیر اسبق جنرال‌موتورز و رئیس فعلی شرکت کرسافت گلوبال می‌گوید بی‌وای‌دی سی گل جدید می‌تواند زنگ خطری برای صنعت‌خودرو باشد.

او خودرو برقی ارزان‌قیمت چینی‌ها را یک رویداد قابل ‌توجه می‌داند و می‌گوید خودروسازان آمریکایی باید آماده رقابت با آن باشند. کرسافت که یک شرکت مشاوره مهندسی است، تمام بخش‌های دیجیتالی و فیزیکی سی‌گل را بررسی کرده تا بداند مشتریان چگونه می‌توانند راندمان آن را بهبود بخشند.

این شرکت پس از بررسی محصول مورد بحث فهمیده که سی‌گل طراحی ساده و کارایی دارد؛ هرچند کرسافت با کیفیت و قابلیت اطمینان فراتر از حد انتظار مواجه شده است.

ویچوفسکی دراین‌باره می‌گوید: «آن‌ها کار خود را به‌خوبی انجام داده‌اند. با قیمت زیر ۱۰ هزار دلار، سی گل بازار را به‌خود اختصاص می‌دهد.»
احتمالی که می‌تواند برای آمریکایی‌ها خطرناک باشد

اگرچه برند مورد بحث برنامه‌ای برای ورود به‌بازار خودروهای سواری آمریکا ندارد، اما اگر سی‌گل در این کشور حضور پیدا کند، احتمالا چند ده هزار دلار ارزان‌تر از قیمت متوسط یک خودرو برقی صفرکیلومتر خواهد بود. بی‌وای‌دی سی‌گل برقی در آمریکای جنوبی با نام مینی دلفین عرضه شده و در برزیل قیمت پایه حدود ۲۰ هزار دلاری دارد. در همین اثنا خودروسازان آمریکایی نیز خود را آماده چنین رقیبی می‌کنند.

مارین جاجا، مدیر عملیات ارشد فورد مدل E در مصاحبه‌ای گفته است: «چیزی که در طول این سال‌ها دیده‌ایم ورود خودروسازان دیگر به‌بازارهای بین‌المللی است که اهمیت بالایی دارد.»

فورد با تغییر برنامه‌های خود قرار است روی محصولات برقی کوچک‌تر و ارزان‌تر از جمله یک وانت و شاسی‌بلند جمع‌وجور تمرکز کند. بنا به‌گفته منابع ناشناس، نخستین خودرو برقی این برند با استراتژی جدید قرار است در سال ۲۰۲۶ و با قیمت حدود ۲۵ هزار دلار عرضه شود.

جنرال‌موتورز هم به‌دنبال معرفی نسل بعدی شورولت بولت برقی با پلت‌فرم اولتیوم است. یکی از مدیران جنرال‌موتورز می‌گوید بولت برقی جدید با استفاده از باتری‌های LFP و معماری اولتیوم صرفه‌جویی چندین میلیارددلاری را به همراه داشته است. فورد نیز می‌خواهد برای کاهش هزینه‌ها از همین نوع باتری‌ها در خودروهای بعدی خود استفاده کند.

تقابلی که تنها به ضرر تسلا نیست

باید گفت خودروسازان آمریکایی قبلا در حال از دست دادن سهم خود از بازار بوده‌اند. سه برند بزرگ این کشور یعنی فورد، جنرال‌موتورز و کرایسلر شاهد افت سهم ۷۵ درصدی خود از بازار سال ۱۹۸۴ به‌حدود ۴۰ درصد در سال قبل بوده‌اند.

جیم فارلی، مدیرعامل فورد در کنفرانس تحقیقات ولف که ماه پیش برگزار شد هشدار داد اگر خودروسازان نتوانند با برندهای چینی همچون بی‌وای‌دی رقابت کنند، ۲۰ تا ۳۰ درصد از درآمد خود را از دست خواهند داد. فارلی همچنین سی‌گل برقی جدید را بسیار خوب خواند و به‌کل صنعت‌خودرو هشدار داد.

مدیر ارشد فورد خاطرنشان ساخت: «به‌عنوان مدیرعامل شرکتی که برای رقابت با برندهای ژاپنی و کره‌ای مشکلاتی داشته می‌گویم باید این مشکل (ظهور برندهای چینی) را حل کنیم.»

مدیر توسعه پلت‌فرم برقی کم‌هزینه فورد آلان کلارک است که قبلا مهندس ارشد توسعه تسلا مدل Y بوده است. ظاهرا فورد در میانه برنامه‌های خود برای تولید خودروهای برقی کوچک، برنامه‌های تولید شاسی‌بلند برقی سه ردیفه و بزرگش را لغو کرده است.

فارلی می‌گوید تولید خودروهای برقی بزرگ همچون F-150 لایتنینگ بسیار هزینه‌بر است؛ اما بی‌وای‌دی هم یک جنگ حیاتی را علیه خودروهای بنزینی کلید زده و سری محصولات برقی ارزان‌قیمتی را به‌همین منظور تولید کرده است.

بی‌وای‌دی مزیت بزرگی نسبت به‌رقبا دارد؛ چراکه تقریبا تمام قطعات اصلی خودروهایش را می‌سازد. برای مثال به‌جز شیشه‌ها و لاستیک‌ها، همه قطعات خودرو دلفین توسط بی‌وای‌دی تولید می‌شود. گفته‌ شده نسل بعدی پلت‌فرم برقی این خودروساز حتی باعث صرفه‌جویی بیشتر در هزینه‌ها خواهد شد و این به‌معنی فشار بیشتر روی خودروسازان آمریکایی خواهد بود.